Άρθρα του Φάνη Ι. Κακριδή στην Πύλη για την ελληνική γλώσσα (δημοσιευμένα στη σειρά ψηφιοποιημένων Περιοδικών Λόγου και Τέχνης του ΚΕΓ)

Εννέα συνολικά άρθρα του Καθηγητή κλασικής φιλολογίας Φάνη Ι. Κακριδή († Ιανουάριος 2019) φιλοξενούνται στον ιστοσελίδα (βάση δεδομένων) ψηφιοποιημένων Περιοδικών Λόγου και Τέχνης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας. Πρόκειται για κείμενα που ο πρόσφατα εκλιπών Καθηγητής δημοσίευσε στα περιοδικά για την εκπαίδευση Έκφραση (περιοδική έκδοση του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Φθιώτιδας) και Φιλόλογος (περιοδική έκδοση του Συλλόγου Αποφοίτων της Φιλοσοφικής Σχολής Θεσσαλονίκης) καθώς και στο λογοτεχνικό περιοδικό Νέα Πορεία την δεκαπενταετία 1994-2008. Τα άρθρα αφορούν θέματα διδασκαλίας της αρχαιοελληνικής γραμματείας, σχόλια και βιβλιοπαρουσιάσεις για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τη σημερινή του πρόσληψη στην εκπαίδευση και την κοινωνία.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας έχει ψηφιοποιήσει το περιεχόμενο των συγκεκριμένων περιοδικών που λειτουργούν και σε βάση δεδομένων με δυνατότητες απλής και σύνθετης αναζήτησης όρων και φυλλομέτρησης (συγγραφέων, τίτλων, θεμάτων, και είδους κειμένου). Μπορείτε να διαβάσετε διαδικτυακά τα συγκεκριμένα άρθρα στην ιστοσελίδα http://www.greek-language.gr/periodika/ ή να συνδεθείτε απευθείας από τους παρακάτω συνδέσμους: