Συχνές Ερωτήσεις

1. Πόσο κοστίζει η εφαρμογή;

Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να την κατεβάσετε για τη συσκευή σας από εδώ  .

2. Σε πόσες συσκευές μπορώ να την εγκαταστησω;

Σε όσες συσκευές θέλετε. Αφού κάνετε, κατά την πρώτη σας είσοδο, εγγραφή στο σύστημα, μπορείτε να εισέρχεστε στο KLIK App από οποιαδήποτε συσκευή, στην οποία είναι εγκατεστημένη η εφαρμογή με το e-mail και τον κωδικό που δηλώσατε κατά την εγγραφή.

Η ταυτόχρονη χρήση από 2 ή περισσότερες συσκευές με τον ίδιο λογαριασμό δεν είναι δυνατή.

4. Πού μπορώ να προμηθευθώ κωδικό ενεργοποίησης για το βιβλίο που με ενδιαφέρει;

Μπορείτε να προμηθεύεστε κωδικούς ενεργοποίησης βιβλίων (ισχύουν για 12 μήνες χρήσης) από τον ιστότοπο του εκδότη. Οι ενεργοποιήσεις γίνονται στην τρίτη δέσμη της εφαρμογής «Βιβλιοπωλείο» στο κάτω μέρος της οθόνης. Τον 16ψήφιο αλφαριθμητικό κωδικό που θα λάβετε, τον εισάγετε μαζί με τις παύλες στο πεδίο που θα εμφανιστεί, όταν πατήσετε το εικονίδιο της κλειδαριάς πάνω στο βιβλίο που επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε. Αμέσως μετά την ενεργοποίησή του, το βιβλίο θα εμφανιστεί για χρήση στην πρώτη δέσμη της εφαρμογής «Τα βιβλία μου».

5. Πού μπορώ να βλέπω πόσες ημέρες χρήσης απομένουν στο βιβλίο μου;

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο   (=πληροφορίες) του εκάστοτε βιβλίου στη δέσμη «Τα βιβλία μου» μπορείτε μεταξύ άλλων να βλέπετε το χρονικό υπόλοιπο σε ημέρες κατά το οποίο μπορείτε να κάνετε χρήση του βιβλίου στον λογαριασμό σας.

6. Πώς ανανεώνω την άδεια χρήσης ενός βιβλίου;
Αν η άδεια χρήσης έχει λήξει

Όταν λήξει η δωδεκάμηνη άδεια χρήσης το βιβλίο φεύγει από την πρώτη δέσμη της εφαρμογής και επανεμφανίζεται στην τρίτη δέσμη «Βιβλιοπωλείο». Ακολουθήστε πάλι τη διαδικασία ενεργοποίησης. Δείτε σχετικά την ερώτηση 4. Πού μπορώ να προμηθευθώ κωδικό ενεργοποίησης για το βιβλίο που με ενδιαφέρει;

Αν η άδεια χρήσης δεν έχει λήξει

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον νέο κωδικό μόνο εφόσον στο ήδη ενεργοποιημένο βιβλίο απομένουν λιγότερες από 30 ημέρες χρήσης. Στη δέσμη «Τα βιβλία μου» πατήστε στο εικονίδιο    (=πληροφορίες) του βιβλίου που επιθυμείτε να ανανεώσετε. Εισάγετε εκεί στο πεδίο ενεργοποίησης τον νέο κωδικό. Αν οι εναπομείνασες ημέρες χρήσης του προηγούμενου κωδικού ήταν π.χ. 20, τότε αμέσως μετά την εισαγωγή του νέου κωδικού θα εμφανιστεί στο πεδίο ημέρες που απομένουν ο συνολικός αριθμός 385 (ημέρες) δηλαδή 365+20 = 385.

7. Πώς μπορώ να διασυνδέσω έναν μαθητή με τον λογαριασμό μου;

Ως καθηγητής δεν μπορείτε να εκκινήσετε καμία διαδικασία διασύνδεσης των μαθητών σας στον λογαριασμό σας. Μόνο οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να προσκαλούν μέσω του βιβλίου τους καθηγητές/δασκάλους.

8. Πώς μπορεί ένας μαθητής να καλέσει έναν καθηγητή για διασύνδεση;
  1. Ο μαθητής πρέπει να γνωρίζει το email του καθηγητή του όπως αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στο προφίλ του καθηγητή.
  2. Ο μαθητής, αφού θα έχει αγοράσει το βιβλίο, πηγαίνει στη δέσμη «Οι καθηγητές μου», πατά πάνω σε μια κενή θέση, διαλέγει το βιβλίο που θέλει (αν έχει αγοράσει παραπάνω από ένα) και εισάγει στο αντίστοιχο πεδίο το e-mail του καθηγητή.
  3. Ο καθηγητής λαμβάνει μήνυμα πρόσκλησης διασύνδεσης την οποία μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει.
9. Δεν θέλω οι μαθητές μου ή οι καθηγητές μου να γνωρίζουν το πραγματικό μου e-mail. Μπορώ να χρησιμοποιήσω κατά την εγγραφή ένα ψεύτικο, μη υπαρκτό e-mail;

Ναι, μπορείτε! Αρκεί να έχει τη μορφή ενός κανονικού e-mail δηλαδή supermario@mario1234.gr και να μη χρησιμοποιείται ήδη από άλλον χρήστη.

Προσοχή: Το σύστημα σάς ζητά να καταχωρίσετε ένα δεύτερο e-mail ασφαλείας στο οποίο θα σας αποσταλεί ο κωδικός πρόσβασης στο σύστημα σε περίπτωση που τον ξεχάσετε. Αυτό το email ασφαλείας δεν δημοσιεύεται πουθενά και θα πρέπει για τη δική σας ασφάλεια να είναι πραγματικό και σε χρήση. Στο ίδιο e-mail ασφαλείας αποστέλλονται στατιστικά αποτελέσματα μαθητών σας σε πίνακες.

10. Είμαι καθηγητής και θέλω να δημιουργήσω τάξεις.

Δεν έχετε τη δυνατότητα δημιουργίας ομαδοποίησης μαθητών. Όλοι οι διασυνδεδεμένοι με εσάς μαθητές εμφανίζονται ως μία ομάδα στη δεύτερη, μεσαία δέσμη της εφαρμογής «Οι μαθητές μου».

Εναλλακτικά, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε ένα δεύτερο προφίλ καθηγητή, όπου θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό e-mail. Για κάθε τάξη σας θα έπρεπε να συντηρείτε ένα διαφορετικό e-mail, δηλαδή προφίλ.