Το παρόν ηλεκτρονικό κατάστημα αποτελεί “Ηλεκτρονικό Κατάστημα Λιανικής”, υπό την έννοια ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε αγορές έντυπων εκδόσεων ως ιδιώτης πελάτης λιανικής ΕΝΤΟΣ Ελλάδας.

Για παραγγελίες ΕΚΤΟΣ Ελλάδας: μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Πωλήσεων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, είτε καλώντας καθημερινά 09:30 με 14:30 στο (+30) 2313-331555 είτε στέλνοντας e-mail στο orders@greeklanguage.gr

Για παραγγελίες ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ εσωτερικού: διακινητής των εκδόσεων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας είναι η εταιρεία Σκλαβούνος Μελ. Παράσχος Books2u (www.books2u.gr), στην οποία μπορείτε να απευθύνεστε.

Παρακαλείσθε να διαβάσετε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις παροχής υπηρεσιών, προτού προβείτε στη χρήση του δικτυακού τόπου www.greeklanguage.gr .

Η πρόσβαση καθώς και η χρήση του www.greeklanguage.gr, υποδηλώνει την ΑΠΟΔΟΧΗ εκ μέρους σας των όρων χρήσης.

 

Τα Στοιχεία μας

Το ηλεκτρονικό κατάστημα www.greeklanguage.gr είναι ένας ιστότοπος που δημιούργησε και λειτουργεί το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, ΝΠΙΔ του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων για την έκθεση και διάθεση των προϊόντων του μέσω του Διαδικτύου.

Τα στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας  είναι:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Καραμαούνα 1, Πλατεία Σκρα
55132 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Ελλάδα

Τηλέφωνο: (+30) 2313 331500
Fax: (+30) 2313 331502
E-mail: centre@komvos.edu.gr

 

Όροι, προϋποθέσεις και συναίνεση χρήστη

Το περιεχόμενο και οι υπηρεσίες του www.greeklanguage.gr αποτελούν ιδιοκτησία του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας και διατίθενται στους επισκέπτες του κόμβου αυστηρά και μόνο για προσωπική τους χρήση. Το www.greeklanguage.gr, δύναται να τροποποιεί οποτεδήποτε τους παρόντες όρους χρήσης. Η χρήση του παρόντος ιστοτόπου και οποιασδήποτε υπηρεσίας αυτού μετά την ως άνω αναφερόμενη τροποποίηση, υποδηλώνει την αποδοχή των όρων χρήσης, όπως αυτοί εκάστοτε ισχύουν. Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε όρου της παρούσας, απαγορεύεται ρητώς η χρήση του ιστοτόπου www.greeklanguage.gr.

Οι όροι διέπονται από τις διατάξεις της Ελληνικής Νομοθεσίας, ιδίως δε από τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις για την προστασία του καταναλωτή, το ηλεκτρονικό εμπόριο, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας κ.λπ.

Οι παρόντες όροι είναι απολύτως συμβατοί με το ισχύον ευρωπαϊκό και ελληνικό δίκαιο και η μη συμμόρφωση των χρηστών του ιστοτόπου ή και τρίτων προσώπων προς αυτούς συνεπάγεται την άρση πάσης ευθύνης του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας σε σχέση με τυχόν θιγόμενα φυσικά ή νομικά πρόσωπα. Οι χρήστες αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Εταιρείας να τροποποιεί ανά πάσα στιγμή το περιεχόμενο του ιστοτόπου χωρίς να ενημερώνει σχετικώς τους χρήστες.

Ο χρήστης δεσμεύεται ρητώς με την παρούσα ότι έχει αναγνώσει και αποδεχθεί το περιεχόμενο των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ του www.greeklanguage.gr . Επιπλέον δεσμεύεται να συμμορφώνεται με τους κανόνες του και να απέχει από κάθε χρήση του www.greeklanguage.gr, η οποία είναι παράνομη και αντιτίθεται στα χρηστά ήθη.

 

Χρήση της Ιστοσελίδας

Χρησιμοποιώντας την παρούσα ιστοσελίδα ή/και υποβάλλοντας παραγγελία μέσω αυτής, αναλαμβάνετε:

  • Να χρησιμοποιήσετε την ιστοσελίδα μόνο για την υποβολή θεμιτών ερωτημάτων ή παραγγελιών.
  • Να μην προβαίνετε σε ψευδείς ή δόλιες παραγγελίες. Εάν θεωρήσουμε ευλόγως ότι έχει υποβληθεί τέτοια παραγγελία, διατηρούμε το δικαίωμα να την ακυρώσουμε.
  • Να μας παρέχετε με ορθότητα και ακρίβεια την ταχυδρομική σας διεύθυνση, τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (e-mail), ένα τουλάχιστον τηλέφωνο επικοινωνίας, το ονοματεπώνυμό σας ή/και λοιπά στοιχεία επικοινωνίας. Επίσης, αποδέχεστε ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις πληροφορίες, για να επικοινωνήσουμε μαζί σας σε περίπτωση που αυτό κριθεί απαραίτητο.

Εάν δεν μας δώσετε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε, δεν μπορούμε να προωθήσουμε την παραγγελία σας.

Επιπλέον, με την υποβολή παραγγελίας μέσω της ιστοσελίδας εγγυάστε ότι είστε τουλάχιστον 18 ετών και ότι έχετε δικαιοπρακτική ικανότητα να συνάπτετε δεσμευτικές συμβάσεις.

 

Διαθεσιμότητα προϊόντων

Ο πελάτης ενημερώνεται για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μέσω ενδείξεων που τίθενται στη σελίδα κάθε προϊόντος ή υπηρεσίας στο ηλεκτρονικό κατάστημα.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας επιφυλάσσεται για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων, εάν αυτά δεν είναι διαθέσιμα κατά τον χρόνο της παραγγελίας και δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση εξάντλησης των αποθεμάτων. Στην περίπτωση αυτή, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας επιφυλάσσεται να μην αποδεχτεί τη συγκεκριμένη παραγγελία, να μην καταρτιστεί η πώληση και να επιστραφεί το σχετικό ποσό στον πελάτη.

 

Απόρριψη Παραγγελίας

Διατηρούμε το δικαίωμα να αποσύρουμε από την παρούσα ιστοσελίδα οποιοδήποτε προϊόν ανά πάσα στιγμή ή/και να αφαιρέσουμε ή να επεξεργαστούμε οποιαδήποτε ύλη ή περιεχόμενο σε αυτήν την ιστοσελίδα. Παρόλο που καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διεκπεραιώσουμε όλες τις παραγγελίες που υποβάλλονται σε εμάς, μπορεί να προκύψουν εξαιρετικές περιστάσεις υπό τις οποίες ενδεχομένως να χρειαστεί να απορρίψουμε τη διεκπεραίωση μιας παραγγελίας, αφότου σας έχουμε ήδη στείλει την επιβεβαίωση παραγγελίας.

Δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη απέναντί σας ή απέναντι οποιουδήποτε τρίτου προσώπου για την  απόσυρση τυχόν προϊόντων από την παρούσα ιστοσελίδα, καθώς και για την αφαίρεση ή την επεξεργασία τυχόν ύλης ή περιεχομένων της ιστοσελίδας ή για την άρνηση διεκπεραίωσης ή αποδοχής μιας παραγγελίας, αφότου σας έχουμε στείλει την επιβεβαίωση παραγγελίας.

Δεν θα θεωρείται ότι έχει καταρτισθεί καμία σύμβαση μεταξύ των μερών αναφορικά με οποιαδήποτε προϊόντα, παρά μόνον όταν η παραγγελία γίνει ρητώς αποδεκτή από εμάς με το e-mail επιβεβαίωσης που αναγράφει επάνω και τον αριθμό αποστολής (voucher). Αν δεν δεχτούμε την παραγγελία και τα χρήματα έχουν ήδη αφαιρεθεί από το λογαριασμό του πελάτη, τότε αυτά θα επιστρέφονται στο ακέραιο.

 

Πνευματική Ιδιοκτησία

Το περιεχόμενο του www.greeklanguage.gr ανήκει στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Το ανωτέρω περιεχόμενο προστατεύεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, μεταγλώττιση, φόρτωση (upload), διαμόρφωση, τροποποίηση των σελίδων του www.greeklanguage.gr ή εκπομπή του www.greeklanguage.gr με οιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας.

 

Εφαρμοστέο Δίκαιο

Οι παρόντες όροι χρήσης διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, από τις ισχύουσες διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τις Διεθνείς Συνθήκες και ερμηνεύονται σύμφωνα με τους κανόνες της καλής πίστης, των συναλλακτικών ηθών και του κοινωνικού και οικονομικού σκοπού του δικαιώματος.

Σε περίπτωση κατά την οποία όρος ή πρόβλεψη των εν λόγω όρων χρήσης ήθελε κριθεί ως άκυρος ή ακυρώσιμος, τέτοια ακυρότητα ή ακυρωσία δεν θα επηρεάζει την ισχύ των λοιπών όρων, οι δε συμβαλλόμενοι θα καταβάλουν κατά τις προαναφερθείσες αρχές κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αντικατασταθούν οι άκυρες ή ακυρώσιμες προβλέψεις ή όροι, με άλλους που να προσεγγίζουν όσο το δυνατό περισσότερο το περιεχόμενο των άκυρων ή ακυρώσιμων όρων ή προβλέψεων.

Κάθε διαφορά που θα προκύψει μεταξύ των συμβαλλομένων μερών σχετικά με την ερμηνεία ή εκτέλεση των όρων χρήσης ή εξ αφορμής αυτών, θα επιλύεται από τα Δικαστήρια κατά το Ελληνικό Δίκαιο.

Για κάθε διευκρίνιση ή οποιοδήποτε παράπονο σχετικά με τα προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος, καθώς και για πληροφορίες και απορίες σχετικά με τις παραγγελίες σας, μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Πωλήσεων του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, είτε καλώντας καθημερινά 09:30 με 14:30 στο (+30) 2313-331555 είτε στέλνοντας e-mail στο orders@greeklanguage.gr.