Νέα ΚΕΓ

Συμμετοχή του ΚΕΓ στο επιμορφωτικό πρόγραμμα σχολικών συμβούλων και συντονιστών εκπαίδευσης προσφύγων

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας συμμετέχει στο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα που διοργανώνεται από το 1ο και 2ο ΠΕΚ Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη όσων εμπλέκονται στην εκπαίδευση μαθητών/τριών με διαφορετικό πολι

Ψηφιοποιήθηκε από το ΚΕΓ το «Λεξικό της Λαϊκής και Περιθωριακής Γλώσσας» του Γ. ΚΑΤΟΥ

Ένα ακόμη σπουδαίο έργο λεξικογραφίας ήρθε να προστεθεί στο δυναμικό των ψηφιοποιημένων λεξικών του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας (Γεωργακά, Τριανταφυλλίδη, Αναστασιάδη-Συμεωνίδη, Κριαρά, Liddel & Scott). Πρόκειται για το «Λεξικό της λαϊκής και της περιθωριακής γλώσσας» του Γιώργου Κάτου που βρίσκεται αναρτημένο --και ελεύθερα προσβάσιμο-- στην ιστοσελίδα του ΚΕΓ: http://georgakas.lit.auth.gr/dictionaries/index.php

 

Ο Πρόεδρος του ΚΕΓ στην ΕΙΔΙΚΗ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ και στην εκπομπή ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ

Στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς συμμετείχε με εισήγησή του ο Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας Ιωάννης Καζάζης. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26.01.2017 με θέμα ημερήσιας διάταξης: «Ενημέρωση των μελών της Επιτροπής από τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ.

Ψηφιοποιήθηκε από το ΚΕΓ το ιστορικό λογοτεχνικό περιοδικό "Νέα Πορεία"

Σε μια ολοσκότεινη κατανυκτική ατμόσφαιρα, λόγω οξείας ανεπάρκειας του ηλεκτρολογικού πίνακα, στην αίθουσα της Εταιρείας Λογοτεχνών, εξιστορήθηκε το χρονικό της ψηφιοποίησης του ιστορικού λογοτεχνικού περιοδικού "Νέα Πορεία" (1955-2009), στο πλ

Κυκλοφόρησε ο 20ός τόμος του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669

Κυκλοφόρησε από το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ο 20ός τόμος του Λεξικού της Μεσαιωνικής Ελληνικής Δημώδους Γραμματείας 1100-1669 («Λεξικό Κριαρά»), συνταγμένος --όπως και οι πέντε προηγούμενοι-- από ομάδα συνεργατών υπό τη διεύθυνση του Ι. Ν.

Εκπαιδευτικό Συνέδριο του ΕΦΕΠΕ σε συνεργασία με το ΚΕΓ: Διδασκαλία της Ελληνικής Γλώσσας ως Δεύτερης/Ξένης και Πιστοποίηση Ελληνομάθειας (12/2/17)

Ο Ενιαίος Φορέας της Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης Μ. Βρετανίας (Ε.Φ.Ε.Π.Ε.)  φιλοξενεί το Εκπαιδευτικό Συνέδριο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας με θέμα: «ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΩΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ/ΞΕΝΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ»

Εγγραφές εαρινού εξαμήνου στο Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα: Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας (ΜΑ)

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 στο εξ αποστάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (Μ.Α.) Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας.

Η διαδικασία των εγγραφών θα ολοκληρωθεί  την Παρασκευή, 17 Φεβρουαρίου 2017.

Συλλογή ανεξάρτητου περιεχόμενου