Παρουσίαση του έργου του ΚΕΓ: Διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής με κομβική ιστορική σημασία για τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής παράδοσης-Έργο τεκμηρίωσης για την ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων φιλολογίας των ΑΕΙ (18/3/18)

To 1ο Επιστημονικό Συνέδριο: Μακεδονία: Επιστήμες-Τεχνολογία-Εφαρμογές πρόκειται να διεξαχθεί στις 18-19 Μαρτίου 2018, στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα παρουσιαστεί το έργο του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας «Διάλεκτοι της Αρχαίας Ελληνικής με κομβική ιστορική σημασία για τη συνέχεια της ελληνικής γλώσσας και πολιτισμικής παράδοσης – Έργο τεκμηρίωσης για την ενίσχυση των προγραμμάτων σπουδών των τμημάτων φιλολογίας των ΑΕΙ».
Θα μιλήσουν γι αυτό οι Α. Ρεγκάκος (Ακαδημία Αθηνών), Γ. Γιαννάκης (ΑΠΘ), Ι. Τζιφόπουλος (ΑΠΘ), Μ. Αραποπούλου (ΚΕΓ). Ο τίτλος της διάλεξης είναι «Θετίμα: Αρχαίες ελληνικές διάλεκτοι». Ένα έργο τεκμηρίωσης, σε ψηφιακό περιβάλλον, της γλωσσικής πραγματικότητας στον βορειοελλαδικό χώρο κατά την αρχαιότητα, και θα παρουσιαστεί την Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, στο Αμφιθέατρο «Μελίνα Μερκούρη» του Μουσείου Βυζαντιού Πολιτισμού (ώρες 13:20-13:40).

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου, βλ. εδώ

Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. https://sites.google.com/view/congress-macedonia/