Ημερίδα για τον Καβάφη στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του ΚΕΓ (5/3/18)

Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε ημερίδα με θέμα τον Καβάφη, στο 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης (ώρες 12.00-2.00). Η ημερίδα διοργανώθηκε από το 2ο Πειραματικό Γυμνάσιο σε συνεργασία με τις συμβούλους Ανατολικής Θεσσαλονίκης, κ. Αναστασία Βακαλούδη, Δυτικής Θεσσαλονίκης, κ. Νικολίνα Κουντουρά, και το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας.

Παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις:

Αναστασία Βακαλούδη, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Ανατολικής Θεσσαλονίκης: «Η Ιστορία μέσα από τη Λογοτεχνία: Αρχαιότητα και Βυζάντιο στο έργο του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη»

Νικόλαος Πέτσας, Φιλόλογος του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης: «Κ. Π. Καβάφης, Δέησις. Μια πρώτη προσέγγιση της ποίησης και της ποιητικής του Αλεξανδρινού ποιητή»

Αναστασία Τσώνη, Φιλόλογος του 2ου Πειραματικού Γυμνασίου Θεσσαλονίκης: «Θύραθεν πηγές της καβαφικής Σατραπείας»

Νικολίνα Κουντουρά, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων Δυτικής Θεσσαλονίκης: «Ο σχολικός Καβάφης: Η πρόσληψη και η αναπλαισίωσή του από το 1930 έως σήμερα»

Βασίλης Βασιλειάδης, Ερευνητής στο Τμήμα Γλώσσας και Λογοτεχνίας του ΚΕΓ: «Ο σχολικός Καβάφης και το ψηφιακό του αποτύπωμα στις ιστοσελίδες του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας»

Μαρία Αλεξίου, αποσπασμένη Φιλόλογος στο ΚΕΓ: «»Ενίοτε συνθέτω εν γλώσση ελληνική»: Σχεδιάζοντας ένα μάθημα για τη γλώσσα του Καβάφη»