Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μαραθώνα (9/2/18)

Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018, πραγματοποιήθηκε από το Γυμνάσιο-Λύκειο Μαραθώνα Αττικής, εκδήλωση στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας, με τίτλο «Ο Kosmos μιλά Ελληνικά! Μία επιστημονική-βιωματική προσέγγιση για την ανάδειξη της αξίας της Ελληνικής Γλώσσας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου Μαραθώνα, του Πειραματικού Μουσικού Γυμνασίου Παλλήνης και του Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού που παρουσίασαν εξαιρετικές εργασίες καθώς και δρώμενα για την ελληνική γλώσσα σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν τηλεδιασκέψεις με την ελληνική κοινότητα Νάπολης και Καμπανίας, το Σισμανόγλειο Μέγαρο Κωνσταντινούπολης και το Πανεπιστήμιο Freie Βερολίνου που αποτελούν εστίες διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό.

Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, το οποίο εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση, ευχαριστεί και συγχαίρει το Γυμνάσιο-Λύκειο Μαραθώνα για την πρωτοβουλία αυτή και προτρέπει και άλλες σχολικές μονάδες να υλοποιούν ανάλογες εκδηλώσεις για την ανάδειξη της ελληνικής γλώσσας.